OBLJETNICA ZLOČINA U PROZORU : JELA BELJO (43) UBIJENA SA DVOJE DJECE

29. rujna 1992. počinjen je strašan zločin nad hrvatskim civilima u Prozoru. Za ovaj zločin do danas nitko nije odgovarao.






PROZOR - 29. rujna 1992. počinjen je zločin nad hrvatskim civilima za koji nitko nije odgovarao! Od granate ispaljene sa agresorskih položaja poginuli su Hrvatica Jela Beljo (43), njeno dvoje djece Mato (5) i Ana Beljo (5) kao i gost Dragoljub Šudić (38). Teško je ranjen Jozo Grozdić iz Orašca. Teško su mu ozlijeđene oči i u pitanju je amputacija ruke i noge. 

Hrvatski civili su poginuli nakon što je agresorska granata pogodila kuću Stipe Belje. Granata je prošla kroz krov, jednu ploču, drugu ploču i pogodila nesretne ljude. Pogođena je i kuća Tome Bradića.  

Jela Beljo je bila majka petero djece, rođena 1949. u Lapsunju. Njena djeca rođena su u Mostaru.
Dragoljub Šudić, oženjen i otac troje djece, rođen je 1954. u Gračacu.

Za ubojstvo hrvatskih civila u Prozoru do danas nitko nije odgovarao. Tijekom muslimanske agresije (1993-1994) u općini Prozor je ubijeno 146 Hrvata, među kojima 33 žene i desetoro djece. 

Primjedbe

  1. Odvratno kako je kako su susjedi godinama kavu zajedno pili i pomutio im se mozak. A Hrvatska sutjela i konzentrirala se na haski sud da podmiri racune sa srpskom drzavom? nimalo pametno. Dal ima zastarjelost slucaja nakon deset godina cekanja dolazi zastarenje slucaja i onda je tesko ocekivati pravednu odstetu.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar