Jadranki Kosor smeta dobar odnos Čovića i Dodika, evo i zašto

Bivša premijerka Hrvatske Jadranka Kosor oglasila se jučer nakon intervjua predsjedatelja Predsjedništva BiH Dragana Čovića u emisiji "Nedjeljom u 2" na HRT-u."Dodik o ratnom zločincu Mladiću kaže da je heroj a Čović o Dodiku da je bolji čovjek no što ga mediji prikazuju. Za ovaj dan je previše", napisala je Kosor na Twitteru.
Korinik Duško Fišer joj je odgovorio: HDZ kaže da je Čović dobar, a on kaže da je Dodik dobar, a on kaže da je Mladić heroj, dakle HDZ kaže da je Mladić heroj. Vrijeme je za reviziju Daytona pa da rasturimo BIH do kraja i svi sretni i zadovoljni. Haaga više nema, sudstva su na godišnjem i sve na stari balkanski način, no Kosor se nije oglasila.
Podsjetimo, Jadranka Kosor je bivša premijerka Republike Hrvatske, na tu poziciju postavio ju je Ivo Sanader u trenutku najavljivanja svog odlaska. 
Nakon što su otkrivene brojne afere Ive Sanadera, Kosor se pravdala da nije ništa znala o svemu tome. 
Za vrijeme njenog vođenja HDZ je na parlamentarnim izborima ostvario jedan od najlošijih rezultata ikada. 
Kosor je islužena političarka, a ovaj potez kojim zamjera Čoviću dobar odnos s Miloradom Dodikom samo pokazuje koliko je pakosna i politički površna.
Naime, kako god to neki htjeli prikazati, tzv. osovina "Dodik - Čović" ima isključivi temelj u političkom pragmatizmu. Nema tu nikakve anti-bošnjačke ili prosrpske zavjere. Čović ima mnogo grešaka, no odnos s Dodikom nije jedna od njih.
Dodik treba Čoviću i Čović treba Dodiku. Sjetimo se 2011. kada je SNSD bio taj koji je blokirao formiranje Vijeća ministara i vlasti na državnoj razini, jer je ista bila idejno zamišljena bez sudjelovanja HDZ-a BiH, kao legitimnog pobjednika tih izbora.
Dobar dio hrvatskih političara, među njima i Jadranka Kosor zamjera Čoviću odnos s Dodikom, no u "zagrljaj s Dodikom" je HDZ BiH gurnut upravo od strane političara poput Jadranke Kosor koji u vrhuncu političke moći nisu činili ništa kako bi poboljšali status bosansko-hercegovačkih Hrvata.

Izvor: Dnevnik.ba

Primjedbe