NOVI TRAVNIK : ANKICA ČEKO JE 1993. SNAJPEROM UBIJENA U SEDMOM MJESECU TRUDNOĆE

Tijekom muslimanske agresije (1993-1994) na Novi Travnik, ubijeno je 270 Hrvata. Među žrtvama je bilo 22 djece a za zločine nad hrvatskim civilima do danas nitko nije odgovarao.




Tijekom agresije na Novi Travnik (1993-1994) muslimanski bojovnici su ubili 270 ranjenika i civila od pet mjeseci do 89 godina starosti. Jedan od najstrašnijih zločina bilo je ubojstvo Ankice Čeko koju je muslimanska vojska ubila u sedmom mjesecu trudnoće. 

Ankica Čeko (33) ubijena je 7. rujna 1993. na terasi svoje zgrade u centru Novog Travnika. Ubijena je dok je snajperskim hicem dok je prostirala veš. Pakosno oko muslimanskog bojovnika vidjelo je da se radi o civilu, o trudnoj ženi. Ruka mu nije zadrhtala dok je pucao u nedužnu ženu. Ankica je preminula na licu mjesta a skupa sa njom preminulo je i njeno nerođeno dijete. Sva krivnja ove nedužne žene bila je njena hrvatska nacionalnost. Za ubojstvo Ankice Čeko do danas nitko nije odgovarao. 

Tijekom rata u Bosni i Hercegovini, Bošnjaci skupa sa mudžahedinima su činili najmonstruoznije zločine nad hrvatskim i srpskim civilima. Muslimanska tzv. armija BiH ubila je samo u Novom Travniku 22 djece hrvatske nacionalnosti. Najmlađa žrtva agresije bila je Andrea Jurčević, petomjesečna beba. Ova djeca su žrtve muslimanske agresije i za njihovo ubojstvo nitko nije odgovarao! 

Primjedbe