HRVATI KONJICA PAMTE: OBLJETNICA UBOJSTVA ZORICE MARTINOVIĆ I NJENE SEDMOGODIŠNJE KĆERI



Na današnji dan prije 27 godina, 15. prosinca 1993. u Konjicu su poginule/ ubijene Hrvatice Zorica Martinović (42) i njena kćer Ana, koja je u trenutku ubojstva imala 7 godina. Zoricu i Anu su muslimanski bojovnici, pripadnici tkz. Armije BiH  noću naveli na minsko polje na željezničkom mostu između Donjeg Sela i Drecelja. Obje su na mjestu poginule, njihova tjela su izvučena i sahranjena u groblju Zabrđe. Eksplozija i vrisci u noći bilo je zadnje što se čulo od nje i njene male kćeri.  


ZORICA MARTINOVIĆ, r. Boras rođena je 20. veljače 1951. u Konjicu. Bila je udata za Peru Martinovića i bila je majka troje djece. Po profesiji je bila stenodaktilografkinja. S kćerkom Anom je ubijena na minskom polju muslmanske Armije RBiH 15. prosinca 1993. kod željezničkog mosta na Donjem Selu. Pokopana je u katoličkom groblju u Zabrđu, odakle je ekshumirana i pokopana u katoličkom groblju Masline u Mostaru.

ANA MARTINOVIĆ, rođena je 19. veljače 1986. u Sarajevu. Bila je dijete željno igre, pjesme i druženja. Uživala je u djetinjstvu, sanjala je snove, željela je živjeti.
Muslimanski okupatori oduzeli su joj pravo na život i to par dana prije Božića, najljepšeg blagdana. Za to nikada nisu odgovarali.






Primjedbe